Presentació

La Facultat Antoni Gaudí d’Història, Arqueologia i Arts cristianes (FHEAG) és una institució eclesiàstica, de caràcter universitari, amb estudis especialitzats en la història, l'arqueologia i l'art de matriu cristiana únics a tot l'Estat. Amb només cinc anys de vida, la Facultat ja ofereix un grau, quatre màsters, un programa de doctorat i altres tipus d'estudis, com diplomes o seminaris. La Facultat forma part de l'Ateneu Universitari Sant Pacià i es va erigir l'any 2015

 

Actualment, gran part del patrimoni cultural del nostre entorn respon a un context emminentment de religió cristiana. De fet, fins a principis del segle XX, la majoria del patrimoni cultural és inseparable de la cultura cristiana. Davant d'aquest context, la Facultat Antoni Gaudí ofereix per primera vegada estudis per tal d'explicar i entendre aquest patrimoni de manera global, tant per la part tècnica com la simbòlica. 

 

La Facultat Antoni Gaudí funciona diferent a la resta de facultats sobretot pel professorat docent. La Facultat té, per una banda, un cos de professors permanents experts en les grans línies dels estudis, i per l'altra, molts professors externs, és a dir, d'altres institucions. Aquest fet permet elaborar els estudis en dues fases: en primer lloc, pensar quines són les millors assignatures per cada titulació, i en segon lloc, buscar els millors especialistes en cadascuna d'elles per tal que ofereixin als alumnes el seus coneixements.

 

En definitiva, la Facultat Antoni Gaudi ha elaborat uns estudis pensant exclusivament en la formació de l'alumne en un àmbit nou d'especialització.

 

Graus:

Grau en Història, Arqueologia i Arts Cristianes (4 anys, 240 ECTS)

 

Màsters:

Màster en Història, Arqueologia i Arts cristianes (2 anys, 120 ECTS) amb tres itineraris:

Màster en Patrimoni Musical Litúrgic (2 anys, 120 ECTS)

 

 

Diploma:

Diploma en Música Sacra