Jornades Basíliques Històriques

Les basíliques històriques de Barcelona són un patrimoni d'una gran riquesa i interès encara en gran part desconegut. Per aquesta raó, la Facultat Antoni Gaudí, conjuntament amb les basíliques, organitza un cicle continuat de jornades d'estudi amb l’objectiu d’omplir de contingut les llacunes existents en el coneixement històric d’aquestes institucions que van jugar un paper important a la ciutat. Alhora, les Jornades volen difondre el seu patrimoni a tothom. Les comunicacions de les Jornades serna publicades a la col·lecció Studia Storica Tarraconensia de la Facultat Antoni Gaudí.

 

V Jornada Les Basíliques Històriques: Bisbes, màrtirs, menestrals i comerciants a la Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor. (2019)

Consulta el programa o recupera'n les comunicacions.

IV Jornada de Basíliques Històriques de Barcelona: La Basílica de la Santa Creu i Santa Eulàlia: la catedral abans de la catedral. (2019)

Consulta el programa, mira la notícia recupera'n les comunicacions.

III Jornada de Basíliques Històriques de Barcelona: El Convent i l’Església de Santa Caterina. Un patrimoni enderrocat. (2018)

La III Jornada ha estat dedicada a la Santa Caterina de Barcelona. Consulta el programa o recupera'n les comunicacions.

II Jornada Basíliques Històriques de Barcelona: Patrimoni, Arqueologia i Art a la Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor (2018)

La II Jornada ha estat dedicada a la Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor. Consulta el programa o recupera'n les comunicacions.

I Jornada Basíliques Històriques de Barcelona: Splendor Pinensis. Santa Maria del Pi al segle XV (2017)

La I Jornada ha estat dedicada a la Basílica Santa Maria del Pi. Consulta el programa o recupera'n les comunicacions.