Notícies

Un cicle de webinars per introduir-se en la història, l’arqueologia i les arts cristianes

18 de maig de 2020 - General

La Facultat Antoni Gaudí ha organitzat un cicle d’un mes de durada amb quatre webinars amb experts dels àmbits dels estudis: història, arqueologia i arts. El cicle començarà el dijous 21 de maig a les 18h de la tarda amb la Prof. Julia Beltrán de Heredia, conservadora en cap del MUHBA fins el 2018, que presentarà “Vols estudiar arqueologia? Coneix els estudis a través d'un viatge a la Barcelona romana i visigoda”. Beltrán de Heredia guiarà als participants per la ciutat romana i visigoda de Barcelona a través de les restes arqueològiques de sis llocs clau d’aquest període, i alhora, explicarà com s’han excavat o interpretat i museïtzat. (inscripcions al final de l'article)

La Prof. Maria Garganté presentarà una perspectiva de l’art cristià en clau de gènere “Vols estudiar història de l’art? Dones bíbliques i santes: imatges i representacions en femení”. En aquest webinar, la Prof. Garganté repassarà les imatges femenines sagrades de la cultura cristiana per veure com canvia la visió de la dona a través de les seves representacions santes. Ho farà el dijous 28 de maig a les 18h de la tarda.

El tercer dijous serà el torn del professor del Màster de Patrimoni Musical Litúrgic Juan Carlos Asensio, amb ”¿Quieres estudiar patrimonio musical litúrgico? El canto gregoriano. ¿Qué quieres saber y nunca te atreviste a preguntar?”. El Prof. Asensio és especialista en cant gregorià i en el seu webinar parlarà d'aquesta matèria de manera introductòria i distesa. Serà el dijous dia 4 de juny també a les 18h.

El cicle es tancarà amb “T'interessa l’univers d’Antoni Gaudí? Aprofundeix en els secrets de la Sagrada Família” a càrrec de la Prof. Rosa Ribas, especialista en la Sagrada Família i membre del grup d’investigació “Centre Internacional d'Estudis Avançats Antoni Gaudí i els seus Col·laboradors”. En aquest últim webinar, la Prof. Ribas explicarà d’on parteix Gaudí a l’hora de construir la Sagrada Família i quins són els principals elements simbòlics que té l’edifici.

Les professores Julia Beltrán de Heredia, Maria Garganté i Rosa Ribas són docents al Grau d’Història, Arqueologia i arts cristianes i al Màster d’Història i Patrimoni Cultural de l’Església. El professor Juan Carlos Asensio fa classe al Màster de Patrimoni Musical Litúrgic.

Aquest cicle de petites formacions s’emmarca en la campanya per donar a conèixer la Facultat Antoni Gaudí (Ateneu Universitari Sant Pacià). Durant el proper més es duran a terme entrevistes personalitzades amb les persones interessades en els estudis i la Facultat també participarà al Fira Campus Virtual, a l’estand de l’Ateneu Universitari Sant Pacià.

 

INSCRIU-T'HI!

Per inscriure's als webinars del cicle “Construeix el teu futur. Forma't en història, arqueologia i arts a la Gaudí”, només s'ha de clicar en el títol de casa sessió i omplir les dades que es demanen. Una vegada inscrit, sortirà l'enllaç que s'haurà de clicar el dia i l'hora del webinar.

Vols estudiar arqueologia? Coneix els estudis a través d'un viatge a la Barcelona romana i visigoda”, Prof. Julia Beltrán de Heredia. Dijous 21 de maig a les 18h.

Vols estudiar història de l’art? Dones bíbliques i santes: imatges i representacions en femení, Prof. Maria Garganté. Dijous 28 de maig a les 18h.

¿Quieres estudiar patrimonio musical litúrgico? El canto gregoriano. ¿Qué quieres saber y nunca te atreviste a preguntar?, Prof. Juan Carlos Asensio. Dijous 4 de juny a les 18h.

T'interessa l’univers d’Antoni Gaudí? Aprofundeix en els secrets de la Sagrada Família, Prof. Rosa Ribas.  Dijous 11 de juny a les 18h.