Notícies

S'obren les places pel Curs d'Arqueologia Cristiana Son Peretó de la Facultat Antoni Gaudí

9 de març de 2020 - General

El professor de la Facultat Mateu Riera organitza anualment un curs pràctic d'arqueologia cristiana a la Basílica de Son Peretó, a Manacor (Mallorca, Illes Balears). El curs vol apropar als participants la metodologia bàsica d'excavació i del registre arqueològic, així com als materials mobles més característics dels segles IV al VIII dC de la Mediterrània occidental.

Aquest curs és una bona oportunitat per introduir-se en l'arqueologia d'aquest període, ja que es poden rebre de primera mà els coneixements de la tècnica arqueològica alhora que se n'exerceix la pràctica i es rep formació teòrica de context.

El curs està organitzat en diferents torns i s'impartirà en dues llengües, català i anglès. Els tres torns en català es duran a terme els dies següents: el primer del 17 al 22 d'agost, el segon del 24 al 29 d'agost, i el tercer del 31 d'agost al 3 de setembre. Els matins es dedicaran als treballs d'excavació i les tardes a les feines de neteja i siglat dels materials i a la formació a través de conferències i visites. Per tota la resta d'informació es pot consultar el programa del curs del curs en català.

El torn organitzat en anglès es durà a terme del 13 al 26 de juliol. La informació es pot consultar aquí.

Les inscripcions estaran obertes fins el 12 d'agost. Per inscriure's, s'ha d'enviar un correu a mriera@facultatantonigaudi.cat.

Fotografies de l’edició 2018 del curs: 

Son Peretó 2018