Notícies

S'ha celebrat les II Jornada Basíliques Històriques de Barcelona durant els dies 15 i 16 de març

19 de març de 2018 - General

Les investigacions arqueològiques dutes a terme els darrers set anys a la Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor han permès conèixer aspectes de la basílica molt importants. Aquests treballs han situat els orígens de la Basílica al segle VI, han ajudat a estudiar-ne l'evolució i a retornar a la basílica el paper cabdal que va tenir a l’època visigoda. A més, el projecte de rehabilitació de l’edifici gòtic ha posat en valor elements patrimonials que restaven amagats.

Per tots aquests motius, la Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor ha estat la protagonista de la II Jornada Basíliques Històriques de Barcelona els passats dies 15 i 16 de març. La Jornada, titulada "Patrimoni, Arqueologia i Art a la Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor", ha comptat amb experts en Arqueologia, Història i Art de diferents universitats catalanes i europees. Tal com es va fer durant la I Jornada, dedicada a Santa Maria del Pi, aquesta jornada ha estat dividida en dues parts: el 15 i 16 de març, amb conferències dirigides a estudiosos i interessats en la matèria, i el 17 de març, amb una visita a la Basílica per a tots els públics en col·laboració amb Catalonia Sacra (inscripció prèvia a reserves@cataloniasacra.cat).

El cicle basíliques històriques de Barcelona té l’objectiu d’omplir de contingut les llacunes existents en el coneixement històric d’aquestes institucions que van jugar un paper important a la ciutat. Alhora, les Jornades volen difondre el seu patrimoni a tothom.

Consulta el programa sencer i recupera les comunicacions!

- Dijous 15 al matí: 

 

- Dijous 15 a la tarda:

 

- Divendres 16 al matí: