Notícies

S'amplia la zona arqueològica del jaciment de Son Peretó, a Manacor (Mallorca)

14 de juny de 2018 - General

El conjunt arqueològic de Son Peretó s'ampliarà per la futura compra per l'Ajuntament de Manacor d'una finca annexa de 15.000 m2. Els estudis amb georadar d'aquesta zona han confirmat que hi ha restes arqueològiques que podrien ser de gran valor per configurar una part important de la història de l’assentament i aprofundir en el seu estudi.

El jaciment de Son Peretó s'excava des de fa dinou anys amb dues campanyes d'excavació anuals. La Facultat Antoni Gaudí col·labora des de l'any passat en una d'aquestes campanyes a través del Curs d'Arqueologia Son Peretó.

Enguany ja s'hi ha fet una campanya que ha durat tres setmanes i en què els arqueòlegs s'han centrat en quatre punts del jaciment. "S'ha continuat  excavant la zona exterior que constituïa una plaça pública, s'ha excavat completament la tomba infantil situada a l'exterior de l'absis de la basílica, i s'han fet dos sondejos: un que ha indicat que la zona d'enterraments s'estén més enllà del camí d'accés al jaciment i l'altre sondeig s'ha fet per descobrir l'estructura de l'habitació que havíem documentat amb la tècnica del georadar", ha apuntat el codirector de l'excavació, Mateu Riera.

La següent campanya està prevista durant els mesos d'agost i setembre amb la participació d'alumnes de la Facultat Antoni Gaudí.

Informació extreta del diari AraBalears.