Notícies

S'allarga l"Ateneu a casa" fins el 27 de novembre i les mesures per l'edifici del Seminari, fins el 20

13 de novembre de 2020 - General

Les autoritats sanitàries han allargat les mesures vigents que afecten a l'Ateneu Universitari Sant Pacià. Per una banda, la docència seguirà online, de moment fins el dia 27 de novembre. En cas que s'hagin de fer exàmens o altres actvitats per l'avaluació, també es duran a terme en línia. Per altra banda, les restriccions que afecten a l'edifici del Seminari Conciliar de Barcelona, on hi ha l'Ateneu, també s'allarguen, de moment, fins el dia 20 de novembre. Així, la Biblioteca Pública Episcopal de Barcelona seguirà tancada al públic però amb servei de préstec, i l'edifici tancarà a les 15 h. Podeu consultar totes les indicacions i horaris d'atenció al públic en aquesta notícia publicada el 3 de novembre. Com sempre, s'aplicarà qualsevol canvi que indiquin les autoritats sanitàries.

 

En aquest context, el rector de l'Ateneu Universitari Sant Pacià, Armand Puig, ha enviat una comunicació als membres de la comunitat universitària:

"Benvolguts professors i alumnes de l'Ateneu:

Espero que aquesta comunicació us trobi bé de salut, tant física com psíquica i espiritual. Una pandèmia com la que passem demana fortalesa d'ànim i confiança indefallent en l'auxili diví.

Com sabeu, des de fa quatre setmanes hem hagut de tornar a implementar el programa acadèmic "L'Ateneu a casa". El retorn a la docència telemàtica s'ha fet de manera ordenada, i el ritme de l'ensenyament s'ha mantingut en uns nivells alts i amb molt poques incidències. Ens n'hem de felicitar. Els professors, els alumnes i el personal no docent treballen intensament en un projecte comú amb resultats satisfactoris, malgrat l'esforç suplementari que es demana a tothom. Les dotze institucions de l'Ateneu (les tres facultats, l'institut ad instar Facultatis, el centre teològic patrocinat, l'institut incorporat i els sis instituts vinculats) donen el millor de si mateixes i estem salvant el curs en tots els sentits. Gràcies a tots i a totes!

Les autoritats sanitàries han allargat les mesures actuals referents als diversos camps de l'activitat social i laboral. Des del punt de vista universitari, en el moment de redactar aquesta comunicació no tenim indicacions explícites. Per tant, sembla que no podrem impartir classes presencials en les pròximes dues setmanes. Per tant, des de dilluns dia 16 de novembre a divendres dia 27 totes les classes de l'Ateneu continuaran essent telemàtiques, incloent-hi els exàmens. Farem servir tots els mitjans que ja es van activar el mes de juny perquè les avaluacions programades es duguin a terme amb les màximes garanties.

Si en el decurs d'aquests immediats quinze dies es produís alguna modificació de les mesures sanitàries i es poguessin reprendre les classes presencials, es faria saber tot seguit a la nostra comunitat educativa.

Un ferm desig de perseverança i de superació de les dificultats!

Rebeu una salutació cordial. 

Armand Puig i Tàrrech, rector de l'AUSP"