Notícies

S'ajorna la VI Jornada Basíliques Històriques de Barcelona dedicada al conjunt episcopal d'Ègara, a Terrassa

3 d'abril de 2020 - General

L'organització de la VI Jornada Basíliques Històriques de Barcelona dedicada al conjunt episcopal de Terrasa, que s'havia de celebrar el 15 i 16 de maig, ha decidit ajornar l'esdeveniment i celebrar-lo al curs 2020-2021. La decisió s'ha pres conjuntament amb el Museu de Terrassa, també organitzador de la jornada. 

Les jornades Basíliques Històriques són un espai de comunicacions i recerca, però alhora també ho són de debat i creació de coneixement conjunt. A més, les jornades sempre s'acaben amb una visita al lloc a què s'ha dedicat l'edició en què alguns dels ponents expliquen in situ el què s'ha debatut durant les exposicions. Davant la impossibilitat d'aquesta presencialitat que enriqueix les jornades, l'organització ha optat per ajornar-la fins el curs que ve, en unes dates que encara s'han de concretar.

 

Les cinc edicions anteriors es poden consultar al web

Les basíliques històriques de Barcelona són un patrimoni d'una gran riquesa i interès encara en gran part desconegut. Per aquesta raó, la Facultat Antoni Gaudí organitza un cicle continuat de jornades d'estudi amb l’objectiu d’omplir de contingut les llacunes existents en el coneixement històric d’aquestes institucions que van jugar un paper important a la ciutat. Alhora, les Jornades volen difondre el seu patrimoni a tothom. Les comunicacions de les Jornades són publicades a la col·lecció Studia Storica Tarraconensia de Sant Pacià Books, el segell editorial de l'Ateneu Universitari Sant Pacià.

Les edicions dutes a terme fins ara s'han dedicat a la Basílica de Santa Maria del Pi de Barcelona, a la Catedral de Barcelona, al convent desaparegut de Santa Caterina de Barcelona, i dues vegades a la Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor de Barcelona.

 

Pots recuperar totes les edicions aquí