Notícies

Programa Artium, el nou projecte per assessorar treballs de recerca de Batxillerat

29 de juny de 2020 - General

L’equip docent de la Facultat Antoni Gaudí proposa assessorament i temes per a treballs de recerca de Batxillerat de cara al curs 2020/2021. 

El Programa té tres objectius bàsics: apropar als alumnes de batxillerat l’ambient universitari que trobaran en la següent etapa educativa, ampliar els vincles entre la recerca i l’educació universitària amb l’ensenyament que es du a terme als instituts i oferir als docents de secundària la possibilitat de rebre assessorament en temàtiques específiques d’història, arqueologia i art, i així, també poder actualitzar els seus coneixements.

En aquesta primera edició, la Facultat Antoni Gaudí oferirà al voltant de vint places. El Programa treballarà amb sis professors de la Facultat Antoni Gaudí, especialistes en temàtiques concretes: història medieval, arqueologia, art barroc, art contemporani, Antoni Gaudi i llatí. D’entrada es proposaran alguns temes concrets, com ara “La cripta de la Colònia Güell: laboratori de proves de la Sagrada Família”, “Heretgia i catarisme”, “Les creences dels últims romans a Catalunya”, “L’Art visigòtic a Catalunya” o “Les croades de l’Edat Mitjana”. Tot i així, la Facultat anima als tutors a triar altres temes concrets a partir de les especialitats del professorat que hi participa per poder-los adaptar al territori o a les preferències dels alumnes.

 

Col·laboració entre els instituts i el centre universitari

La Facultat Antoni Gaudí segueix col·laborant amb els centres de secundària. Des de fa quatre anys s'estan duent a terme les Jornades de Portes Obertes a monuments de la ciutat de Barcelona per a alumnes de segona de Batxillerat, però aquest any s'ha volgut fer un pas més amb el Programa Artium i tenir un contacte més directe amb els alumnes i els professors.

L’equip docent de la Facultat actua com a expert de la temàtica, i per tant, tindrà la funció d’orientar el treball i donar indicacions puntualment, però el tutor/a del centre de secundària serà l’encarregat de fer el seguiment del treball. L'orientació i indicacions es podran rebre a través de tres reunions o contactes amb l’alumne, una al començament del treball, una segona a la meitat del període, i una tercera abans de l’entrega final. L’alumne i el tutor del centre hauran d’anar de manera presencial a la reunió, o bé es podrà fer el contacte per correu electrònic. En ambdós casos, però, ha de ser-hi present el tutor del centre educatiu.

 

El millor treball tindrà premi

Tots els alumnes participants d’aquest Programa que ho vulguin podran entrar al concurs dels millors treballs de recerca d'entre tots els participants i un equip de professors de la Facultat Antoni Gaudí serà l'encarregat de triar el guanyador. Els premis es concretaran durant el mes de juliol.

Podeu trobar més informació l'entrada específica del Programa Artium