Notícies

L'Orde de la Mercè celebra els seus 800 anys amb un simposi en què s'ha repassat la història de la congregació

13 de novembre de 2018 - General

L'Orde de la Mercè va ser fundada el 1218 a Barcelona per sant Pere Nolasc. Avui, l'Orde de la Mercè té presència a quatre continents, vint-i-dos països i compta amb vuit-cents frares mercedaris. Durant els dies 8 i 9 de novembre s'ha celebrat un simposi que ha tingut la voluntat de fer un repàs per tota la història de l'Orde, tant a nivell espiritual, com històric i artístic. 

El simposi ha estat inaugurat pel Dr. Armand Puig, rector de l'Ateneu Universitari Sant Pacià, Fr. Juan Carlos Saavedra Lucho, Mestre General de l'Orde de la Mercè, Fr. José Juan Galve, Provincial de la Mercè d'Aragó. El primer dia del simposi s'ha posat l'accent en els orígens de l'orde i la relació de la societat cristiana amb l'Islam. També ha revisat l'espiritualitat dels mercedaris i la figura de la Mare de Déu de la Mercè en l'art. 

El segon dia ha estat dividit en dues sessions de comunicacions, presidides pel Dr. Josep Maria Sans i Travé i el Dr. David Abadías. La clausura del simposi ha estat a càrrec del Dr. Armand Puig, rector de l'Ateneu Universitari Sant Pacià, Fr. José Juan Galve, Provincial de la Mercè d'Aragó, i el Cardenal Arquebisbe Joan Josep Omella. 

 

Més informació dels actes d'aniversari