Notícies

L'Ateneu i Catalonia Sacra signen un conveni de col·laboració

6 de març de 2019 - General

L’Ateneu Universitari Sant Pacià i el Secretariat de Conservació i Promoció de l'Art Sagrat (SICPAS) van signar, el 20 de febrer, un conveni de col·laboració que permetrà a ambdues institucions millorar la seva capacitat d’acció. Mons. Francesc Pardo, president del SICPAS i de Catalonia Sacra, i el Dr. Armand Puig, rector de l’Ateneu, van ser els encarregats de la signatura del conveni en un acte que es va fer a la sagristia de la basílica de la Sagrada Família de Barcelona.

La col·laboració es durà a terme mitjançant la Facultat Antoni Gaudí d’Història, Arqueologia i Arts Cristianes, per la part de l’Ateneu, i del projecte Catalonia Sacra, per part del SICPAS. El conveni, a banda d’obrir un marc general de col·laboració, es concreta principalment en dues línies de treball. La primera, la participació de la Facultat en els cursos de formació de Catalonia Sacra, tant a nivell de planificació, com de professorat i reconeixement de crèdits; la segona, la possibilitat d’obrir els camps de treball de Catalonia Sacra als alumnes de la Facultat per tal que aquests puguin desenvolupar amb més profunditat i recorregut els seus treballs acadèmics, i alhora, posar en pràctica allò après durant els seus estudis.

Catalonia Sacra (CS) és un projecte conjunt dels 10 bisbats amb seu a Catalunya creat l'any 2012 amb la voluntat de dinamitzar el patrimoni cultural de l'Església. Les seves línies de treball es basen en tres objectius: oferir formació i informació sobre el patrimoni cultural d'arrel religiosa, generar activitats per a la millora del seu coneixement, i iniciar una dinàmica turística que permeti generar activitat econòmica per al seu manteniment.