Notícies

"L'abat i bisbe Oliba i Arnau Mir de Tost: una vida, dos camins"

17 de juliol de 2020 - General

Mònica Santín, alumna del Màster en Història i Patrimoni cultural de l'Església que han impartit conjuntament la Facultat Antoni Gaudí i la Facultat de Filosofia de la Universitat Ramon Llull, ha presentat el treball final de màster titulat "L'abat i bisbe Oliba i Arnau Mir de Tost: una vida, dos camins", tutoritzat pel professor Josep M. Sans-Travé. El treball recull alguns dels llocs on els camins l'abat i bisbe Oliba i Arnau Mir de Tost es van trobar. L'estudiant de màster ha proposat una ruta turística per aquests punts en què, a més d'explicar l'emplaçament en concret, s'hi expliquen la vida d'aquests dos personatges històrics.

El tribunal del Treball Final de màster ha estat format pel Dr. Jaume Aymar, president del tribunal, Dr. Josep M. Sans-Travé, director del treball, i el Dr. Jaume Mensa, lector. Després de superar el TFM, l'alumna s'ha convertit en la quarta titulada del Màster en Història i Patrimoni cultural de l'Església. La defensa del treball s'ha fet a través d'internet per primera vegada.

Mònica Santín es dedica professionalment a la difusió del patrimoni, ja que és guia oficial de la Generalitat de Catalunya, i el seu treball és un exemple d'aplicació pràctica dels coneixements teòrics del màster en els interessos previs de cada estudiant. Santín és diplomada en Turisme per la UB i abans d'entrar el màster havia cursat Diploma de Patrimoni a la Facultat de Filosofia de Catalunya. Venint d'aquesta formació, ha dit que va matricular-se al màster per les assignatures que s'hi ofereixen: "La major part del patrimoni és eclesiàstic, per a mi és bàsic ampliar el coneixement del mateix incloent en el seu estudi les matèries que proposa el màster".