Notícies

Julia Beltrán de Heredia i Gemma Garcia-Llinares encapçalaran el Departament d’Arqueologia i Arts

14 de febrer de 2022 - General

La Dra. Julia Beltrán de Heredia ha estat nomenada Cap del Departament d’Arqueologia i Arts cristianes de la Facultat Antoni Gaudí per al trienni 2021-2022 / 2023-2024. La Dra. Beltrán de Heredia estarà acompanyada en la direcció del Departament per la Prof. Gemma Garcia Llinares com a Sotscap.

La Dra. Beltrán de Heredia és arqueòloga especialista en món romà i tardo-antic. Ha estat directora de projectes de recerca sobre la Barcelona romana i tardo-antiga i membre investigadora en altres projectes d’àmbit nacional i internacional. Com a museòloga, ha estat Conservadora en Cap del Museu d’Història de la Ciutat de Barcelona fins el 2018 i ha dirigit diversos projectes de museïtzació dels jaciments arqueològics. També ha estat membre organitzador dels Congressos Internacionals de Museïtzació de Jaciments Arqueològics (2000-2012) amb sis edicions. Per últim, ha estat directora de la revista anual Quarhis i és membre numerària de la Reial Acadèmia de les Bones Lletres de Barcelona des del 2020.

La Sra. Gemma Garcia-Llinares és arqueòloga especialista en cristianisme tardoantic i és professora a la Facultat Antoni Gaudí i a l’Institut de Litúrgia ad instar facultatis de l’Ateneu Universitari Sant Pacià. Ha estudiat especialment la Seu d’Ègara de Terrassa, un conjunt monumental que també és la matèria d’estudi de la seva tesi doctoral en curs. Ha publicat diversos articles especialitzats i ha estat al capdavant de la VI Jornada Les Basíliques Històriques: "Les basíliques de la seu episcopal d’Ègara: centre i perifèria".

Ambdues fan classe al Grau en Història, Arqueologia i Arts cristianes. En el cas de Beltrán, també imparteix assignatures al Màster en Història i Patrimoni Cultural de l’Església, i en el cas de Garcia-Llinares, està a càrrec de matèries de la Llicenciatura en Litúrgia.