Notícies

Inscripcions obertes al Curs d'Arqueologia Son Peretó (Manacor, Mallorca)

10 de juny de 2021 - General

Un any més, l'arqueòleg i professor de la Facultat Antoni Gaudí Mateu Riera organitza un nou curs d'arqueologia cristiana que combina classes teòriques i pràctica arqueològica. Els "Cursos Pràctics d'Arqueologia Cristiana: la Basílica de Son Peretó de Manacor" es duen a terme des de la Facultat  amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manacor

L'objectiu del curs és apropar als participants la metodologia bàsica d'excavació i del registre arqueològic, així com als materials mobles més característics dels segles IV al VIII dC de la Mediterrània occidental. Aquest curs és una bona oportunitat per introduir-se en l'arqueologia d'aquest període, ja que es poden rebre de primera mà els coneixements de la tècnica arqueològica alhora que se n'exerceix la pràctica i es rep formació teòrica de context. 

El cursos estan estructurats en tres torns de sis dies cadascun, en els quals, als matins, s'aprèn la pràctica arqueològica al jaciment de Son Peretó, amb la supervisió i docència de Mateu Riera, i a les tardes, s'estudien i classifiquen els materials al Museu d'Història de Manacor, és a dir, es duen a terme els treballs de laboratori.

El primer torn serà del 23 al 28 d'agost, el segon del 30 d'agost al 5 de setembre, i el tercer del 6 a l'11 de setembre. Les inscripcions estaran obertes fins el 16 d'agost, i per per formalitzar-la, s'ha d'enviar un correu a mriera@facultatantonigaudi.cat.

Podeu consultar més informació, aquí, i el programa del curs d'enguany, aquí.