Notícies

El Dr. Sergio Pagano i la Dra. Carme Batlle reben el títol honorífic de Doctor Honoris Causa de l'AUSP

1 de juny de 2019 - General

Enguany l'Ateneu Universitari Sant Pacià ha distingit als professors S.E.R. Sergio Pagano i Dra. Carme Batlle amb el títol honorífic de Doctor Honoris Causa. El Cardenal Joan-Josep Omella, Arquebisbe Metropolità de Barcelona i Gran Canceller de l'Ateneu Universitari Sant Pacià, serà l'encarregat de lliurar aquest títol honorífic.

La Laudatio de S.E.R Sergio Pagano ha estat pronunciada pel Dr. Ramon Corts i Blai, vicerector de l'AUSP i cap del Departament d'Història de l'Església de la Facultat Antoni Gaudí, que ha destacat la seva trajectòria com a Prefecte de l'Arxiu Secret del Vaticà. Seguidament, Mons. Joan-Josep Omella ha lliurat a Mons. Pagano la birreta vermella, símbol del magisteri en història de l'Església, l’anell, com a emblema del privilegi de signar i segellar els dictàmens, els guants blancs, signe de la puresa i distinció, i una abraçada fraternal.

La Dra. Carme Batlle ha estat investida amb el mateix procediment. En primer lloc, el Dr. Josep M. Martí Bonet, professor emèrit de la Facultat de Teologia de Catalunya, ha pronunciat la Laudatio, un discurs en què ha posat en valor la importància de la carrera acadèmica de la Dra. Batlle i el seu pas per la revista Urgellia. Mons. Joan-Josep Omella, Gran canceller de l'AUSP, també ha entregat els elements simbòlics a la Dra. Batlle, tot i que el seu color de birret ha estat el blau cel, tal com correspon a l'especialitat d'història.

Cerimònia Doctor Honoris Causa 2019

El Dr. Armand Puig, rector de l'Ateneu Universitari Sant Pacià, ha pronunciat uns mots d'agraïment a la tasca dels doctors que han intervingut en l'acte, tant els que han fet la presentació dels homenatjats com els que han rebut el títol honorífic. En el discurs ha destacat també el paper de les universitats al llarg de la història, que, ha dit, van néixer amb una voluntat humanística, una vessant que segles després s'ha convertit en un repte.

L'acte s'ha clos amb les paraules de Mons. Omella, que ha destacat la vinculació d'ambdós homenatjats amb els arxius, un lloc que ha considerat imprescindible per conèixer el passat.

Mira el vídeo de la notícia:

 

Recupera l'acte de la cerimònia d'entrega: