Notícies

«Bíblia i la seva interpretació», la taula rodona emmarcada dins la setmana de la Bíblia

29 novembre - General

Divendres dia 25 de novembre, en el marc de la Setmana de la Bíblia, a la seu de l’Ateneu Universitari Sant Pacià, tingué lloc una taula rodona entorn de la «Bíblia i la seva interpretació», amb el títol: Ortodoxos, protestants i catòlics llegeixen la Bíblia.


Hi participaren el P. Joan Garcia, vicari general de l’Església ortodoxa Sèrbia per l’Estat espanyol i Portugal; el pastor Daniel Rodríguez, pastor de les Assemblees de Germans a Mataró i Vic, representant de la comunitat Evangèlica en el Grup Estable de les Religions; finalment, la Dra. Margarida Mauri, professora titular d’ètica de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona, membre del grup Teologia i pensament de la Facultat de Teologia de Catalunya. La seva intervenció va ser moderada per Concepció Huerta, secretaria acadèmica de la Facultat de Teologia de Catalunya i secretària de l’Associació Bíblica de Catalunya, una de les entitats organitzadores de la dita setmana.

En la seva intervenció, el P. Joan Garcia va remarcar tres eixos en la interpretació del text bíblic: Llibre sant i lectura en Crist; Llibre sant i tradició i Llibre sant i inspiració. El pastor Daniel Rodríguez, accentuà la llibertat de tota persona, que participant del sacerdoci universal, té facultat, llibertat, el privilegi i el deure d’estudiar el text bíblic per conèixer què li demana Déu en la seva vida. La Dra. Margarida Mauri assenyalà el text bíblic com a lloc on trobar les arrels culturals; on trobar il·luminació per afrontar la vida quotidiana; on cercar el sentit de la pròpia existència; un text per adonar-se de la finitud que defineix l’home.