Agenda

Congrés: "Oliba de Vic. Un bisbe mil anys enrere"

8-10 novembre 2018

Ara fa mil anys, Oliba de Cerdanya (971-1046), abat de Ripoll i de Cuixà, fou ordenat bisbe d’Osona. La seva important acció de gestió i renovació, duta a terme des d’aquesta posició preeminent, s’ha llegit des de la Renaixença essencialment com un impuls inicial en la història de Catalunya. Avui, la comprensió de la figura i l’actuació d’Oliba passa per una consideració àmplia del seu context vital, així com per la comparació amb altres prelats del seu temps en el marc de l’Europa occidental. El congrés internacional «Oliba de Vic. Un bisbe de mil anys enrere» es proposa de proveir aquesta perspectiva de la mà de reconeguts especialistes.

El Congrés s'organitza en tres sessions: la primera a l'Ateneu Universitari Sant Pacià, la segona a la Universitat Autònoma de Barcelona i l'última al Museu Episcopal de Vic.

Inscripcions obertes

Llengües: català, castellà, francès i italià.

Dates: 8, 9 i 10 de novembre de 2018

Lloc: 8 (Ateneu Universitari Sant Pacià), 9 (Universitat Autònoma de Barcelona) i 10 (Museu Episcopal de Vic)

Preu: 40 € inscripció general i 15 € per estudiants i aturats (amb document acreditatiu). El pagament es farà a través d'un ingrés o transferència bancària al compte de Caixabank  IBAN: ES28 2100 0900 9202 0980 2402 amb la referència CONGRES_COGNOM (exemple: CONGRES_SOLÉ) i s'haurà d'enviar el comprovant a congressos@edusantpacia.cat.

Programa complet