Excavem?

Vols aprendre les tècniques arqueològiques als jaciments? T'expliquem on podràs fer-ho!

 

- Curs d'Arqueologia Son Peretó:

El professor de la Facultat Mateu Riera organitza anualment un curs pràctic d'arqueologia cristiana a la Basílica de Son Peretó, a Manacor (Mallorca, Illes Balears). El curs vol apropar als participants la metodologia bàsica d'excavació i del registre arqueològic, així com als materials mobles més característics dels segles IV al VIII dC de la Mediterrània occidental.

Aquest curs és una bona oportunitat per introduir-se en l'arqueologia d'aquest període, ja que es poden rebre de primera mà els coneixements de la tècnica arqueològica alhora que se n'exerceix la pràctica i es rep formació teòrica de context.

Consulta'n tota la informació.

 

- Acord amb el Pontificio Istituto di Archeologia Cristiana (Roma):

Durant l'estiu del 2018 alguns estudiants han anat al jaciment paleocristià de Capo Don a Riva Ligure (Itàlia), per un acord amb el PIAC. Els millors estudiants de la Facultat podran accedir a aquestes pràctiques arqueològiques de nivell internacional.

Consulta la notícia de la campanya de 2018.

 

- Acord amb l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC):

Els alumnes de la Facultat Antoni Gaudí poden dur a terme pràctiques arqueològiques al jaciment de Riba-Roja de Túria (València), també anomenat València "la vella".

 

- Sant Pau del Camp:  

La Dra. Julia Beltrán de Heredia, professora de la Facultat, dirigeix la intervenció arqueològica que es va dur a terme a la nau de Sant Pau del Camp gràcies a un conveni entre la Facultat i l'Arquebisbat de Barcelona.